Adviezen voor zelfvertrouwen

7 Adviezen Voor Meer Zelfvertrouwen

Adviezen voor meer zelfvertrouwen zijn er genoeg en worden ook vaak door vrienden, familie of collega’s gegeven. Maar doen wij daar wel wat mee en zorgen wij dat wij daar genoeg aandacht aan blijven geven. Die aandacht is belangrijk want dat zorgt ervoor dat jij het kan ontwikkelen. Maar daarover later meer. Om te beginnen is het verstandig eerste de goede vragen aan jezelf te stellen.

Allemaal hebben wij wel een stemmetje in ons hoofd. Deze inwendige stemmetjes kunnen aardige en onaardige dingen zeggen. Dit kan jou verder helpen maar ook vaak genoeg onderuithalen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw stemmetje de juiste dingen tegen jezelf blijft vertellen? Hoe kom je er nu achter welke gewoontes zorgen voor meer zelfvertrouwen? Kan je dit op een eenvoudige en leuke manier je zelfvertrouwen vergroten? Dit zijn goede vragen die iedereen zichzelf zou moeten stellen.

Adviezen voor meer zelfvertrouwen

Met de 7 adviezen voor meer zelfvertrouwen kan iedereen een stap in de goede richting zetten en antwoorden krijgen op deze vragen. Op deze vragen wil ik hier antwoord geven. Zodat meer mensen deze adviezen kunnen opvolgen en hun zelfvertrouwen weer kunnen terugwinnen.

1. Kijk naar jezelf

Hoezo zou je jezelf met iemand anders vergelijken? Geen enkel persoon in de hele weide wereld kan beter jezelf zijn dan jij zelf. Als je gewoon jezelf bent en met niemand anders vergelijkt, dan word je pas écht wie je bent. Zo kan jij pas echt de focus leggen op jezelf en ervoor zorgen dat jij het beste en het mooiste in jezelf naar boven kan brengen.

Het is dus belangrijk om jouw eigen ontwikkeling als hoogste prioriteit te zien en ervoor te zorgen dat jij altijd probeert jezelf te verbeteren. Naarmate je ziet dat het jij verbetert en merkt dat jij groei te pakken hebt worden de zorgen en lasten vanzelf minder.

De beste basketballer aller-tijden, Michael Jordan, zei dat hij zo vaak trainde om juist zichzelf te kunnen verslaan. Zo kon hij zelf beter worden en natuurlijk een prachtige benadering. Vergelijk dus jezelf met jezelf en achterhaal de mogelijkheden om verder te uit te breiden en te groeien in jouw persoonlijke gesteldheid. Die zijn er genoeg!

2. De voordelen van vriendelijk zijn

Als je aardig en attent voor anderen bent, ga je anders naar jezelf kijken en geef je jezelf in gedachten vaak complimentjes voor je eigen houding. Waardeer je goede houding en je zal zien dat dit gelijk effect heeft.

Hoe aardiger en attenter je zelf naar anderen bent, hoe eenvoudiger je dit op prijs kunt stellen. Een extra voordeel is dat je jouw hartelijkheid na verloop van tijd veelvuldig terugkrijgt. Als jij iemand een compliment geeft, is diegene eerder genegen om ook de mooie dingen in jou te noemen.

3. Wees je beste vriend als het tegenzit

Misschien wel het belangrijkste punt van dit hele verhaal. Verander van gezichtspunt op momenten dat het tegenzit. Als je een fout hebt gemaakt denk dan wat een goede vriend of collega zou zeggen om jou beter te laten voelen. Wat zou een vriend of collega dan tegen jou zeggen? Als jij daaraan denkt kan dit enorm helpen en zal jij sneller de oplossing zien.

Als je op die manier tegen jezelf kan praten zal dit verlichtend helpen. Zo geef je jezelf een mentale peptalk zoals jij die ook aan andere zou geven. Vaak help jij daar anderen weer mee maar dat kan jij ook voor jezelf doen. Zo kan je sneller jouw fouten accepteren en kijken hoe jij die kan oplossen. Iedereen kan fouten maken het alleen hoe hij daarmee omgaat. Fouten zijn vaak het bewijs dat jij iets nieuws probeert en daarin schuilt dus juist jouw ontwikkeling.

4. Niet alles moet perfect zijn

Niet alles moet gelijk perfect zijn en soms is het goed om gewoon te beginnen en te leren van de fouten die in het proces gemaakt worden. Zoals je net hebt kunnen lezen is het belangrijk hoe je omgaat met jouw fouten. Het is net zo belangrijk om niet te perfectionistisch te zijn. Te perfectionistisch zijn belemmerd vooruitgang. Door bang te zijn dat iets niet helemaal perfect zal verlopen, stel je uit met te beginnen. Door dat aarzelen zet je niet de stap naar iets nieuws wat juist weer veel voor jou zou kunnen opleveren.

Soms is het goed om niet te ver vooruit te kijken en dit helpt dan ook om het perfectionisme los te laten. Met kleine stappen kom je net zo ver en kan je genieten van elk moment van jouw ontwikkeling. Elke stap geeft jou een nieuwe boost in jouw zelfvertrouwen en maakt het allemaal eenvoudig.
Zolang jij stap voor stap gaat en ziet dat je op de goede weg bent, weet je dat het goed zit. Leg je focus op de inspanningen die je doet. Op den duur zijn het altijd de inspanningen die voor rendement zorgen.

5. Evalueer je ontwikkeling

Het is belangrijk om af en toe te evalueren en stil te staan bij de successen die je behaalt. Regelmatig stilstaan en evalueren hoe gaat gaat kan nieuwe inzichten opleveren. Daarnaast is het vooral belangrijk stil te staan bij de mooie dingen die je hebt bereikt. De dingen die goed zijn gegaan door wat jij hebt gedaan. Het is zo waardevol om dankbaar te zijn voor die mooie dingen.

Deze belangrijke mijlpalen voor jezelf moet je ook met anderen vieren. Zorg ervoor dat jij dit deelt met de mensen die belangrijk voor jou zijn. Door jouw successen met anderen te vieren, raak overtuigd van je eigen kwaliteiten. Je leert je positieve eigenschappen, je eigen bijdrage en je eigen groei kennen. Dit zijn de dingen die je verder zullen helpen dus het is belangrijk deze te koesteren.

6. Wees positief naar jezelf

Gebruik goedkeurende zinnen of affirmaties om jouw zelfvertrouwen vergroten. Denk hierbij aan positieve uitspraken die je over jezelf kan doen. Hier vind je genoeg positieve affirmaties die je kunt gebruiken. Deze zin kan je meerdere keren per dag voor jezelf herhalen. Hoe vaker je dit kunt doen hoe beter. In het begin zal dit vast even gek voelen. Als je het vaker doet zal het minder gek voelen en zal je merken dat het zijn effect heeft.Na verloop van tijd zal wat je tegen jezelf vertelt een overtuiging worden. Dit is een cruciale stap in jouw ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat het stemmetje in jouw hoofd een positieve wordt die jouw kracht geeft.

7. Zelfvertrouwen staat voorop

Bij iedereen zou de ontwikkeling van zijn zelfvertrouwen op de eerste plek moeten staan. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat jij de verbeterde versie van jezelf kan worden. Het is daarom zo belangrijk om elke dag te werken een je eigen zelfvertrouwen. Dit zorgt ervoor dat jij geen uitdaging meer uit de weg zal gaan. Zo kan jij verder gaan in jouw ontwikkeling in andere aspecten van jouw leven.

Met het zelfvertrouwen dat jij opbouwt zul jij geen kansen uit de weg gaan. Stel jezelf doelen en neem deze adviezen mee om jouw ontwikkeling verder te zetten. Het leven zal een stuk makkelijk zonder dat stemmetje in je hoofd. Door jezelf te accepteren zul je het minder snel bij anderen zoeken, je hebt het niet meer nodig.

Hoe nu verder

Na deze adviezen voor meer zelfvertrouwen is al snel de vraag, hoe nu verder? Hoe ontwikkel ik zelfvertrouwen? De adviezen zijn leuk en aardig maar hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Hoe krijg je eigenlijk zelfvertrouwen? Lezen hoe je een mooie, positieve impuls kan geven aan het leven is leuk, maar ze veranderen nog niet zo heel veel. Jammer genoeg is er geen wondermiddel dat je kan drinken. Want er is geen directe oplossing voor het uitbreiden van je zelfvertrouwen. Dit is misschien het minder goede nieuws. Alleen even de adviezen lezen en klaar is wat te makkelijk. Jammer genoeg zijn er geen zelfvertrouwen pillen te koop in de winkel.

Niet getreurd natuurlijk is het wel mogelijk is om je zelfvertrouwen te vergroten. Alleen zal dit niet gelijk van de ene op de andere dag zijn. Je moet er elke dag aandacht aan geven om te merken dat jouw zelfvertrouwen gaat groeien. Zo zorg je voor een structurele oplossing en zal je merken dat het leven gemakkelijker wordt. Door elke dag op een positieve manier naar jezelf te kijken wordt dit een onderdeel van je onderbewustzijn.

Neem de adviezen voor meer zelfvertrouwen te harte

Door er dagelijks aandacht aan te geven wordt het onderdeel van je levenspatroon. Die aandacht ook al is deze maar kort zal ervoor zorgen dat jij structureel kan veranderen. Oefening baart kunst. Kijk op onze Blog-pagina voor meer handige tips en adviezen voor meer zelfvertrouwen te kunnen ontwikkelen.

Jij bent diegene die het besluit moet nemen om de stap te zetten. Alleen jij kan ervoor zorgen dat jij veranderd. Neem het besluit en zorg ervoor dat jij er geheel achter staat. Zo krijg je de vastberadenheid om ervoor te blijven werken en door te zetten zodat jij structureel kan veranderen. Met een goed doordacht plan en de vastberadenheid om hier stap voor stap aan te blijven werken kan iedereen er komen. Met deze 7 adviezen voor meer zelfvertrouwen zul je het voor nu moeten doen. Zo kan jij stapje voor stapje zelfverzekerder worden.

Elke dag een stapje dichter bij jouw doel!