Tip #8 Eerlijk naar jezelf zijn

Tip #8 Eerlijk naar jezelf zijn

Eerlijk is eerlijk, er moet helemaal niks in het leven en alles mag. Dat zal wel even als een opluchting voelen. Alleen jij bent diegene die in jouw leven bepaald wat moet en wat mag. De tip is dan ook weer eerlijk naar jezelf over wat moet en wat mag. Vooral jij bent diegene die echt vind wat moet en mag. Dus weer eerlijk naar jezelf over wat je wil en dus moet veranderen om te bereiken wat jij voor ogen hebt!

Het leven is een groot moeten. Je moet vriendelijk zijn, je moet altijd op tijd komen, je moet klaar staan voor anderen, je moet op je werk alles op tijd af hebben, je moet plezier hebben, je moet je best doen voor je relatie, je moet naar die afspraak waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Zo kunnen wij nog wel even doorgaan maar je snapt denk ik wel mijn punt.

Waarom doe ik wat ik doe?

Vaak schuiven mensen deze verplichtingen van zich af van het moet omdat andere op mij rekenen. Uiteindelijk doe je het helemaal zelf! Als je teruggaat naar de essentie dan moet jij eigenlijk helemaal niets! Dit geldt trouwens voor iedereen maar toch zie je dat weinig mensen dit herkennen. Jij bent diegene die besluit of iets moet of niet, je doet het of je doet het niet. Als je het doet doe je het omdat jij erachter staat en moet jij er ook alles aan doen om dat te verwezenlijken.

Iedereen heeft een eigen vrije wil en vanuit die vrije wil maak je jouw keuzes. Bij het maken van die keuzen is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: “Doe ik dit vanuit mijn hart? Of omdat ik iemand anders een plezier wil doen”. Door steeds deze afweging te maken zal je merken dat je de dingen gaat doen die voor jou belangrijk zijn en waar jij gelukkiger van wordt. Kijk naar de 10 redenen die mensen hebben opgegeven om naar hun werk te gaan en kijk of jij je in een van die punten kan vinden.

Luister naar je hart

Door prioriteit te geven aan de dingen die jij graag wil doen zal je merken dat het veel gemakkelijker gaat. Met de juiste instelling wordt het werk alleen maar makkelijker. Niet alleen zal het werk makkelijker worden maar zal je merken dat de mensen om je heen eerder zullen helpen. Positiviteit werkt aanstekelijk en zorgt ervoor de mensen om jou heen eerder zullen helpen als het moeilijk wordt.

Samengevat komt het op deze simpele les neer: wees eerlijk naar jezelf. Niets moet en alles mag. Doe alleen de dingen waar jij helemaal achter staat en waar jij een meerwaarde inziet. Luister naar je hart en laat die je leiden naar de juiste weg voor een gelukkiger zelf!