Tip #7 Denk aan je lichaamstaal

Denk aan je lichaamstaal

Onderzoekers hebben kunnen aantonen dat mensen met depressieklachten, die elke dag hardlopen, minder depressief worden. Deze uitkomst heeft een aantal redenen. Door te sporten maakt jouw lichaam endorfine aan wat zorgt voor een fijn gevoel. Door goed bezig te zijn met je eigen gezondheid zal je merken dat je vanzelf positiever wordt. Sporten kan aanstekelijk werken. Een andere reden voor minder depressieve gevoelens is dat hardlopers een goede lichaamshouding hebben. Hardlopers lopen met in een rechte houding. Rechtop in een open houding met de borst vooruit. Deze open houding met het hoofd omhoog heeft ook een positieve invloed op jouw mentale gezondheid. Daarom is de zevende tip: Denk aan je lichaamstaal!

Door rechtop te lopen en een open houding aan te nemen zorg je ervoor dat jij jouw hoofd rechtop houdt. Hiermee voorkom jij een neerslachtige houding die vaak wordt geassocieerd met een depressie. Door te letten op jouw de open houding die je kan helpen zelfverzekerder te worden zal je merken dat je geestestoestand in positieve zin verbeterd. Door jouw lichaamshouding aan te passen kan jouw geestestoestand dezelfde weg volgen.

Een positieve invloed op jouw omgeving

Jouw lichaamshouding bepaald dus in belangrijke mate hoe jij je voelt maar niet alleen dat. Je zal ook snel merken dat mensen anders naar je gaan kijken en zelfs anders behandelen. Mensen met een open houding geven mensen een goed gevoel en stellen ze meer op hun gemak. Daardoor zal je merken dat jouw open houding ook een positieve invloed zal hebben op jouw omgeving.

Met deze eenvoudige methode kan jij dus jouw zelfvertrouwen een boost geven. Door jouw lichaamshouding aan te passen zal je zien dat je eigenwaarde zal groeien. Let op je ademhaling en je houding waarbij je moet proberen om zoveel mogelijk spieren in jouw lichaam te ontspannen. Hierdoor kan je relaxter en zelfverzekerder door het leven. Gebruik deze tip niet alleen om jouw eigen zelfvertrouwen te verbeteren maar ook om de interactie met anderen te bevorderen. Blijf consequent en hou vol zodat je snel de verandering zal merken.