Tip #5 Altijd positief denken

Altijd Positief Denken

Heb je wel eens over nagedacht hoe jij ervaringen opdoet in het leven? Een ervaring begint in eerste instantie altijd met een indruk. Dit gebeurt volledig onbewust en je kunt het ook niet veranderen of afwenden. Alles wat op je afkomt, wordt onmiddellijk omgezet in een visuele opzet. Vanuit dat beeld ontspringen gevoelens. Je creëert een indruk en die indruk roept gevoelens op. Dit zou je emoties kunnen noemen, dan zit er een label op als blijheid, boosheid of woede, rust en ga zo maar door…

Emoties positief veranderen

Uit die gevoelens ontstaan acties. Die indruk zorgt voor een gevoel.
Vanuit dat gevoel ontstaat handelen en dat leidt uiteindelijk tot
een resultaat. Gewenst of ongewenst, uiteindelijk is dat waar iedereen naartoe wil. Het is handig want dit zorgt ervoor dat heel veel dingen in je leven zich min of meer ‘automatisch’ ontwikkelen.

Het kan natuurlijk ook een valkuil zijn. Want wat nu als je zelfvertrouwen nog niet op het beoogde niveau is? Dan kan je meer negatieve gedachten hebben dan positieve. Dit betekent dat er meer negatieve gevoelens zijn dan positieve en daarom meer negatief gerichte acties dan positieve en daardoor meer negatieve uitkomsten dan positieve. Dan ben je natuurlijk niet goed snik!

Denk positief!

Maar hoe kun je nu zoiets veranderen? De tip is eenvoudig: denk positief! Wellicht denk je: makkelijker gezegd dan gedaan en dat is natuurlijk een logische gedacht. Toch ligt de oplossing dichterbij dan je denkt. Naast de al eerder genoemde tip om elke dag te evalueren en de positieve ervaringen op te schrijven is deze tip van groot belang.

Neem jezelf voor om elke keer als jij jezelf op negatieve gedachten betrapt even stopt. Stop even en adem diep in, als je uitademt zeg je tegen jezelf: stop met negatief denken, denk positief! Het zal even gek zijn de eerste keer maar neem het van mij aan het werkt echt.

Hou vol en zie het resultaat

Wat ook werkt is jezelf bij elke negatieve gedachte de vraag te stellen: wat is er leuk aan deze situatie of gedachte?’ Deze vraag is wel voor gevorderden, het zou kunnen dat je er soms behoorlijk gefrustreerd van wordt. Misschien is dat ook de bedoeling want zo merk je wat er echt nodig is om te veranderen. De nood om het anders te doen moet zo groot worden, dat je het ook daadwerkelijk gaat doen.

Probeer ook anderen in te schakelen om je te helpen als je vanuit een negatieve gedachte dingen onderneemt. Dan kan jij direct omschakelen naar een positieve focus. Je zal merken dat je al heel snel meer zelfvertrouwen zal krijgen en dat er veel zaken in je leven anders gaan lopen. Blijf positief denken en je zal merken dat de wereld je binnen de kortste keren toelacht!