Tip #4 Erken de complimenten die je krijgt

Erken De Complimenten

Misschien is het wel herkenbaar, iemand geeft je een compliment en dat geeft je niet het opgelaten gevoel wat je zou verwachten. Sommige mensen schuiven die aandacht van zich af of ga je het compliment relativeren. Vaak zeggen mensen iets van “dat zou toch iedereen hebben gedaan” of “het was een kleine moeite”. Sommige mensen geven gelijk een compliment terug om het compliment van de ander misschien wat te ontkrachten.

Wat de reactie ook is je ziet al snel wat het effect hiervan is. De meeste complimenten zijn oprecht dus dan hoor je die ook oprecht te ontvangen. Je zal merken dat jij positieve energie krijgt als jij het compliment oprecht in ontvangst neemt. Het zal voelen als een warm bad dus doe er niet gelijk koud water bij waardoor het minder aangenaam kan worden. Een warmer bad is toch veel lekkerder!

De waarde van een compliment

Het belangrijkste is dat jij inziet dat jij het waard bent om een compliment te krijgen en de waarde daarvan erkent. Als jij leert om het te ontvangen zul je merken wat een goed gevoel het kan geven. Je zal de motivatie voelen om door te gaan en kracht te putten uit deze krachtige woorden. Door te zeggen wat het met jou doet zal je merken dat jij minder de neiging krijgt om de complimenten weg te wuiven.

Je zal merken dat je eigenwaarde enorm toeneemt naarmate je volhoud de complimenten in ontvangst te nemen. De energie die uit het compliment te halen zijn zullen werk zijn werk in je lichaam doen. Je zal merken dat je focus meer toegaat naar het goede. Je moet er dus bewust mee omgaan want de complimenten zijn echt voor jou en kunnen jou de energie geven om door te gaan.

Sta stil bij positiviteit

De tip is om de volgende keer dat je een compliment krijgt, er onmiddellijk
bij stil te staan wat het compliment met je doet. Ga dus direct voelen in je lichaam en laat de werking van het compliment toe. Bedank diegene die jou een compliment geeft en zeg niets terug. Zo zorg je ervoor dat je de gehele waarde van het compliment ten volle laat werken. Lees ook Tip #3 Evaluatie is key om te leren hoe jij feedback kan vragen.

Wil je toch een compliment teruggeven? Zorg er dan voor dat je daarmee wacht tot een ander moment zodat de waarde van jouw compliment even groot is. Alleen dan komt de energie en positiviteit van het compliment ook geheel tot zijn waarde.