Tip #1 Stel haalbare maar uitdagende doelen

Haalbare Uitdagende Doelen

Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk dat je aan jezelf duidelijke en haalbare doelen stelt. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij jouw eigenwaarde vergroot. Om te beginnen kan je eenvoudige uitdagingen aan jezelf stellen. Eenvoudige uitdagingen waar je blij van wordt, want dat is natuurlijk het belangrijkste doel!

Het is van belang om in je achter hoofd te houden dat niemand perfect is en ieder zijn eigen kwaliteiten heeft. Het kan bevrijdend voelen om dit te accepteren en je juist te richten op de dingen die jij juist wel kan. Op die manier kan jij erachter komen waar jouw talenten liggen. Aandacht besteden in het verbeteren waar je niet goed in bent. Dit kan vaak leiden tot irritatie en frustratie.

Stel daarom haalbare doelen in de zaken die jou interesseren. Loop niet vast in frustratie en irritatie maar probeer het van een perspectief te bekijken. Soms is het misschien gewoon beter om iets los te laten en te kijken naar de oplossing die in jouw mogelijkheden ligt.

Maak een stappenplan

Begin met het maken van een stappenplan om jouw uiteindelijke doel te kunnen bereiken. Door het te verdelen in stappen is het makkelijker om het vol te houden. Elke keer kom jij een stapje dichter bij jouw doel zodat jij steeds meer gemotiveerd raakt. Deze motivatie kan ervoor zorgen dat jij jouw doel zelfs eerder haalt dan jij eerder voor mogelijk zou hebben gehouden.

Natuurlijk is het goed om jouw stappenplan af en toe aan te passen jouw doelen zo bij te stellen dat ze uitdagend blijven. Zo zorg je ervoor dat jij ook echt het gevoel hebt dat jij iets bereikt hebt. Dit zorgt ervoor dat je altijd gemotiveerd zal blijven.

Een makkelijke manier om een checklist bij te houden kan met Checklist (Android) of Any.do (iOS)

Lees ook de 7 Adviezen Voor Meer Zelfvertrouwen